Geschikte ondergronden voor beton ciré

Beton ciré is aan te brengen op bijna alle ondergronden, namelijk: gipsbeton, keramische tegels, betontegels, gasbeton, cement, anhydriet, cementgebonden vloeren, watervast multiplex en stucwerk. Een ondergrond is eigenlijk altijd geschikt voor deze betonlook verf als het maar voldoet aan de belangrijkste eis: de ondergrond moet vormvast en vlak zijn. Is dit niet het geval, dan kan de beton ciré kalkverf gaan scheuren. Dit is vooral gevaarlijk in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Deze scheurtjes kunnen er namelijk voor zorgen dat er vochtproblemen ontstaan in je woning. Beton ciré kleuren zijn verschillende tinten van grijs, wit, zwart en bruin.

Aanbrengen beton ciré benodigdheden

Er zijn een aantal gereedschappen die je nodig zal hebben om beton ciré op een juiste manier aan te kunnen brengen op je vloer of muren. Voor het juist afwegen van de componenten waaruit beton ciré bestaat, heb je een weegschaal nodig. Dit is erg belangrijk omdat beton ciré precies de juiste hoeveelheid van de verschillende materialen moet bevatten om het product van hoge kwaliteit te maken. Om de beton ciré aan te maken heb je een emmer en een mixer nodig. Verder heb je nodig: een opzetspaan, het liefst een flexibele, een spackmes en een schuurbord. Dit is nodig voor het aanbrengen van de beton ciré op je muur of vloeren.

Afwerken beton ciré benodigdheden

Om het aangebrachte product af te werken heb je ook nog een aantal dingen nodig. Namelijk handschoenen, sponsjes en doekjes. Afplakmateriaal is nodig om de randjes af te plakken zodat het niet op verkeerde ondergronden terecht zal komen. Om het product helemaal juist af te werken is er nog schuurpapier of een schuurmachine nodig. Het schuurpapier moet een korrelgrootte hebben van minimaal 80. Als de beton ciré juist is geschuurd en alle schuurstof van het oppervlak verwijderd is, dan kan de laatste coating laag worden aangebracht. Deze coating laag zorgt ervoor dat de beton ciré 100 procent waterdicht wordt en dit ook zal blijven. Het beste coating materiaal bestaat uit twee componenten.