Inspiratie voor een industriële look

tuinset sale

Het hebben van een industriële woonstijl is erg populair. Om dit te kunnen creëren is het natuurlijk eerst handig om te weten wat een industriële inrichting nou precies is en waar dit zich in uit. Het voornaamste kenmerk van een industriële look is het gebruik van ruige en ruwe materialen. Denk aan materialen zoals beton, metaal en hout, het hebben van een betonnen gietvloer of een bakstenen muur is iets wat super veel voorkomt in de industriële woonstijl. DHK. Wat ook veel komt kijken bij dit interieur zijn grote onderdelen. Denk aan grote ruimtes met hoge plafonds en grote ramen, maar bijvoorbeeld ook hele grote tafels of een stellingkast. Ook de verlichting past zich hierop aan, alles is erg functioneel en heeft niet te veel toeters en bellen. 

Industriële trends 

Een paar onderdelen die veel voorkomen in het industriële, en dus ook stoere interieur, vaak voorkomen worden toegelicht. Verlichting is zoals net aan bod kwam iets wat ook zeker belangrijk is in deze woonstijl, er wordt veel gebruik gemaakt van hanglampen die veelal de uitstraling geven van fabriekslampen. Deze lampen hebben een stoer uiterlijk en zijn erg functioneel, wat natuurlijk perfect past bij dat industriële. Ook veel zitmeubilair is de laatste tijd industrieel. Denk aan leren banken of eetkamerstoelen. Leer vaak in combinatie met bijvoorbeeld staal of hout, geeft een super stoere uitstraling en valt ook nog eens meet veel andere interieurstijlen te combineren. Hetzelfde geldt voor de veel voorkomende houten tafels met stalen poten. 

Industriële materialen 

Er zijn al een aantal materialen voorbij gekomen die super goed aansluiten bij de industriële woonstijl. Om te beginnen natuurlijk metaal. Metaal is, net als de kenmerken van het industriële interieur, een super functioneel, stoer en bruikbaar materiaal. Het is ook mogelijk om hier zelf veel decoratie of meubilair mee op te knappen in het huis en het huis dus een extra industriële look te geven. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld baksteen, baksteen geeft een robuuste, stoere en grove uitstraling wanner het aan het interieur wordt toegevoegd. Leer is ook iets wat erg goed in deze woonstijl past, eigenlijk in bijna elk interieur. Leer geeft in heel veel kleuren een andere, maar toch weer dezelfde uitstraling en is daarom dus super bruikbaar. Daarom ook veel voorkomend in de industriële woonstijl. Met deze materialen is het dus ook zeker mogelijk om andere materialen een meer industriële look te geven, ga bijvoorbeeld voor Kunststof kozijnen van DHK die alsnog een industriële look kunnen geven.