Voordelen van kunstgras

Een aantal voordelen op een rij

Je tuin zal er groen en gezond uitzien, het hele jaar door! Wanneer je geïnvesteerd hebt in kwalitatief kunstgras is deze uv-bestendig, waardoor er geen verkleuring plaats vindt en hierdoor jaren kan meegaan. De voordelen kunstgras is ook dat het waterdoorlatend is, geen modderpoelen meer in je achtertuin, het is dus een super idee om deze te plaatsen rond een zwembad. Ook geen last meer van molshopen en ongedierte. Je hoeft geen gras meer te maaien, bemesten en zaaien, ook onkruid wieden ligt in het verleden. Je moet ook geen schadelijke meststoffen of onkruid verdelgers meer gebruiken, het is dus beter voor het milieu. Je kunt het gras ook plaatsen op plekken, waar het anders nooit zou groeien.

Allergie en kindvriendelijk

Het is ook een geweldige oplossing voor mensen met hooikoorts, aangezien kunstgras niet in staat is om pollen te verspreiden. Ook is kunstgras kindvriendelijk door de zachte structuur maar nare grasvlekken in de kleren zijn ook verplaatst naar een ver verleden. Je kunt je kunstgras naargelang de ondergrond gewoon stofzuigen als nodig of bij ernstige vervuiling reinigen met een hoge druk reiniger op matige stand.

Duurzaam gras

Kleurtinten, texturen, kleine of grote oppervlaktes, verschillende prijsklassen… er is voor ieders wat wils. Tegenwoordig kun je het verschil tussen echt en kunstgras gewoon niet zien! Enkel bij het aanraken word duidelijk dat het om kunstgras gaat. De levensduur van kunstgras kan variëren tussen de 10 en 15 jaar! Je kunt kunstgras ook plaatsen op een balkon of dakterras dus niet enkel in je tuin. Hierdoor kan je werkelijk van elk denkbaar plekje een bijzonder groene oase maken zonder de plaats met het gewicht van echt gras te belasten. Na de kosten van het aanleggen, zijn de onderhoudskosten weinig tot niets.